Синабони вдома: Клопотенко розказав, як легко приготувати цю магію у себе на кухні
Головне
За словами шеф-кухаря, цей рецепт синабонів кожен зможе повторити самотужки.
Для тіста:
Для начинки:
Для глазурі:
Покроковий рецепт:
Підготуйте всі інгредієнти для приготування синабонів. Зауважте, що маслу треба час, щоб стати м’яким. Тож дістаньте його з холодильника заздалегідь, аби воно стало кімнатної температури.
У велику миску просійте 450 г борошна. З одного боку ємності розкришіть 25 г живих пресованих дріжджів, а з іншого – 1 ст. л. цукру та ½ ч. л. Перемішайте. Якщо готуватимете за допомогою кухонного комбайну, пересипте суміш у чашу. Додайте у ємність 100 г розм’якшеного масла, нарізаного невеликими кубиками.
Влийте 200 мл підігрітого до 36 градусів молока і замішуйте тісто у мисці руками або у кухонному комбайні за допомогою насадки-гак.
Потім викладіть на кухонну поверхню і гарно вимісіть. Тісто має бути м’яким і не липнути до рук. Сформуйте з нього кулю.
Змастіть велику скляну миску олією, перекладіть у неї тісто, накрийте рушником чи харчовою плівкою і залиште в теплому місці без протягів на 1 годину. Ви також можете увімкнути духовку на 120-130 градусів, відкрити дверцята та поставити миску з тістом на них. Тільки не забувайте періодично повертати ємність, щоби тісто рівномірно отримувало тепло.
Тісто, що підійшло, викладіть на припилену борошном робочу поверхню, трохи обімніть руками і розкачайте у великий прямокутний пласт товщиною 2-3 мм. За допомогою кулінарного пензлика рівномірно змастіть пласт тіста 100 г м’якого вершкового масла.
Рівномірно посипте усю поверхню тіста 1-2 ст. л. меленої кориці, а зверху так само рівномірно – 100-150 г коричневого цукру. Кількість кориці та цукру залежить від ваших вподобань щодо насиченості смаків.
Київ24 там де ти:
всі новини Києва тут →