Не кожен «здоровий» продукт може бути корисним: дієтолог про те, чого ви не можете схуднути
ГоловнеЗа словами відомої дієтологині Світлани Фус, люди їдять низькокалорійну їжу, змінюють гамбургери на салат, солодощі на фруктовий коктейль, навіть спеціально шукають суперпродукти, їдять менше і обмежують себе в їжі (найгірше рішення по харчуванню!), але вага не тільки залишається, але іноді і додається потроху.
Причин такого стану може бути багато, каже фахівчиня. Це і гормональні проблеми, і невідповідні тренування, і неправильний режим харчування, і недостатній обсяг їжі…
Але є ще одна причина невдалих спроб нормалізувати свою вагу – регулярне споживання продуктів, які зазвичай вважаються здоровими, але,⠀насправді, можуть підносити неприємні сюрпризи. Не кожен «здоровий» продукт може бути корисним і приносити бажаний результат:
- на таких продуктах часто написано” light”, “fit” і” slim ” і інгредієнти начебто корисні і зрозумілі.
- фрукти: важливо їсти не більше 250-300 грн в день, не зловживати сухофруктами;
- йогурт – кисломолочні продукти мають бути лише частиною продуктів тваринного походження, це їжа з високим інсуліновим індексом, тому 200 мл йогурту натурального (не знежиреного) в день при наявності в раціоні м’яса, риби і яєць – досить.
Прикладів можна навести багато: протеїнові та енергетичні батончики, готові сніданки, модні ізотонічні освіжаючі напої, енерготоніки та багато інших. Вони знайдуться в наш час в будь-якому продуктовому магазині.⠀
Отже, важливо знати, які продукти можуть ускладнити втрату зайвої ваги та малокорисні. Хоча вони орієнтовані саме на тих, хто піклується про свою фігуру, додає Фус.⠀
Харчування для досягнення адекватної ваги не повинно включати в себе “дієтичні винаходи”, модні закуски і деякі готові продукти, які іноді тільки за назвою призначені для того, щоб допомогти нам схуднути. В першу чергу необхідно вибирати натуральні і необроблені продукти, знати свою міру і бути більше обізнаними про правильне харчування, рекомендує дієтолог.
До слова, на Шулявці відкрилася студія шаверми: у шефа – понад 50 років досвіду роботи.
Київ24 там де ти:
всі новини Києва тут →