Новорічний стіл-фуршет: п’ять смачних та простих рецептів

Новини
Новорічний стіл-фуршет: п’ять смачних та простих рецептів

Стіл-фуршет допоможе не переїдати на свято, та не стояти довго у плити.

Про це повідомив на своєму сайті ресторатор Євген Клопотенко.

За його словами, він прихильник того, щоб не стояти день біля плити перед Новим роком, а потім свято зустрічати втомленими. “Саме тому підготував добірку рецептів, щоб відмітити свято у стилі фуршету. Тепер уявіть: стіл із різноманітними закусками, за яким немає стільців, усі сидять там, де зручно – диван, крісло, підлога. Спілкуються, їдять, потім танцюють та грають у різні ігри. У цьому випадку є велика можливість уникнути переїдання”, – зазначив Євген.

Для стола-фуршету Клопотенко пропонує приготувати киш із броколі та солоним арахісом, паштет із сардин, фаршировані чотирма начинками яйця, печінковий торт із цибульним конфітюром та смородиною та млинці з лососем та буряком.

Паштет із сардин з маслом

Інгредієнти:

  • 150 г консервованих сардин
  • 150 г вершкового масла
  • 1 лимон (1 ст. л. соку та цедра з половини лимона)
  • 5 гілочок петрушки
  • сіль до смаку
  1. Відразу викладіть із холодильника 150 г вершкового масла, оскільки воно має бути кімнатної температури.
  2. Візьміть банку сардин, дістаньте рибу та перекладіть на паперовий рушник, щоб увібралася зайву олія.
  3. Візьміть 5 гілочок петрушки, помийте, обірвіть листя та дрібно порубайте. Натріть цедру з половини лимона на дрібній тертці, не чіпляючи білу частину цитрусу.
  4. Тепер візьміть миску, викладіть у неї 150 г сардин, 150 г вершкового масла, цедру половини лимона, петрушку та 1 ст. л. лимонного соку. Візьміть виделку та добре розімніть і перемішайте до отримання однорідної маси. Якщо хочете, щоб консистенція паштету була ніжніша, скористайтесь занурювальним блендером.

Фаршировані яйця

Інгредієнти:

  • 12 яєць
  • 1 авокадо
  • 100 г бринзи
  • 100 г філе оселедця
  • 80 г консервованого тунця
  • 50 г цибулі
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 80 г вершкового масла
  • 2-3 гілочки чебрецю
  1. Візьміть 12 яєць і відваріть круто. У мене на це пішло 8 хвилин. Після цього покладіть у холодну воду на 4 хвилини. Очистіть від шкаралупи та розріжте вздовж. Відокремте жовтки від білків. Так як я приготував 4 начинки, відповідно одна начинка для 4 яєць.
  2. Переходьте до приготування начинок. І головний інгредієнт для кожної – жовтки із 4 яєць.
  3. Перше начинка. Візьміть авокадо, очистіть від шкірки і заберіть кісточку, поріжте середнім кубиком, складіть у миску, додайте 1 ст. л. лимонного соку та дрібку солі. Добре розімніть виделкою, додайте 4 жовтки і ще раз добре розімніть всі інгредієнти виделкою. Спробуйте та, якщо потрібно, додайте сіль.
  4. Друге начинка. Візьміть 4 жовтки, додайте порізане шматочками філе оселедця, 25 г цибулі, порізаної дрібно та 30 г вершкового масла. Усі інгредієнти перебийте блендером.
  5. Третє начинка. Візьміть 100 г бринзи і натріть на великій тертці, додайте 30 г вершкового масла та 4 жовтки, усі інгредієнти добре розімніть виделкою та перемішайте.
  6. Четверта начинка. Візьміть 80 г консервованого тунця, 4 жовтки, 25 г дрібно посіченої цибулі та 20 г вершкового масла. Розімніть і добре перемішайте виделкою.
  7. Тепер начинками начиніть білки.

Печінковий торт з ягодами

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки
  • 2 яйця
  • 2-3 ст. л. борошна
  • 150 г замороженої смородини
  • 400 г крем-сиру
  • 100 г цибульного конфітюру
  • соняшникова олія для смаження
  • сіль та перець до смаку
  1. Відразу розморозьте 150 г смородини та переходьте до приготування печінкових млинців.
  2. Візьміть 500 г печінки, помийте та дайте воді стекти. Перекладіть у чашу блендера та перебийте до однорідної консистенції. Перекладіть у миску, додайте 2-3 ст. л. борошна, 2 яйця та добре перемішайте. Додайте сіль та перець, знову перемішайте.
  3. Обсмажте млинці з двох боків на олії.
  4. Тепер переходьте до приготування начинки. Зі 100 г смородини вичавіть сік у миску, додайте до нього 400 г крем-сиру та перемішайте до однорідної консистенції. А 50 г смородини залиште цілими.
  5. Тепер беріть один млинець, викладайте крем-сир, трохи ягід смородини та цибульний конфітюр. Накривайте другим млинцем.
  6. Зробіть печінковий торт та поставте його в холодильник на 2 години, потім розріжте при подачі на новорічний стіл.

Млинці з лососем та буряком

Інгредієнти:

  • 4 млинці
  • 1 невеликий буряк
  • ½ лимона (соку)
  • 100 г слабосоленого лосося
  • 100 г крем-сиру
  • 1 ст. л. оливкової олії для смаження
  • 2 гілочки кропу
  • сіль та перець до смаку
  1. Випікайте млинці з пшеничного борошна.
  2. Один буряк очистіть, і поріжте слайсами, кожен обсмажте на оливковій олії, посоливши і поперчивши до смаку. Викладіть на паперовий рушник і скропіть лимонним соком.
  3. Тепер візьміть млинець, викладіть його вчетверо, а всередину покладіть буряк, крем-сир, подрібнений кріп і лосось порізаний слайсами.

Кіш із броколі та арахісом

Інгредієнти:

Для начинки:

  • 600 г броколі
  • 250 мл вершків 33%
  • 50 г солоного смаженого арахісу
  • 2 яйця
  • 180-200 г твердого сиру
  • сіль та перець до смаку

Для пісочного тіста:

  • 350 г борошна
  • дрібка солі
  • 1 ст. л. цукрової пудри
  • 150 г вершкового масла
  • 2 яєчні жовтки
  • 1-2 ст. л. води чи молока
  • дрібка цукру
  1. Відразу дістаньте з холодильника 150 г вершкового масла, так як для пісочного тіста необхідно, щоб воно було кімнатної температури.
  2. Після цього почніть готувати пісочне тісто. У ємності змішайте 350 г борошна, дрібку солі, дрібку цукру та 1 ст. л. цукрової пудри, а також 150 г розм’якшеного вершкового масла. Руками добре перемішайте усі інгредієнти до однорідної крихти. Для пісочного тіста я використовую саме цукрову пудру, оскільки цукор погано розчиняється.
  3. Далі додайте 2 жовтки та знову добре перемішайте тісто руками.
  4. Тісто має вийти еластичним. Якщо сильно кришиться, додайте 1-2 ст. л. молока чи води. Сформуйте з тіста кулю, загорніть у харчову плівку та поставте в холодильник на 30 хвилин.
  5. Тепер увімкніть духовку розігріватись до 200 градусів.
  6. Тісто дістаньте з холодильника і розкотіть качалкою між двома аркушами пергаменту. Товщина тіста має бути 4-5 мм. У мене форма 28 см, тому я розкотив тісто таким чином, щоб його вистачило на форму + бортики.
  7. Викладайте тісто у форму, а зайві краї зріжте ножем. Зробіть проколи виделкою та поставте форму з тістом у духовку на 8-10 хвилин за температури 200 градусів.
  8. Переходьте до приготування начинки. Візьміть 600 г броколі та перекладіть у миску, нехай відтане. В іншій мисці з’єднайте 250 мл вершків, 2 яйця та 200 г твердого сиру, натертого на велику тертку. Перемішайте віничком до однорідної маси.
  9. Дістаньте форму з духовки і нехай трохи охолоне. Зменшіть температуру духовки до 180 градусів.
  10. У форму викладіть броколі, а зверху залийте начинкою. Додайте 50 г смаженого арахісу та поставте в духовку запікатися на 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Фото: klopotenko.com, pixabay

Новини

2 Грудня 2024

Пожежа в Шевченківському районі Києва: врятовано 11 осіб

Андрій Вітренко: основні виклики київської влади

Скульптура Маленького Принца повернулася на Пейзажну алею після реставрації

1 Грудня 2024

Зеленський: Європейський курс залишається незмінним попри зміни у владі

Президентка Грузії Зурабішвілі залишиться до обрання нового парламенту

Зимова країна на ВДНГ в Києві відкриває двері для гостей

30 Листопада 2024

Бої на фронті: дві третини атак ворога зосереджено на двох напрямках

Офіційні місця продажу новорічних ялинок у Києві: деталі

Видавництво «Наукова думка» завершить діяльність у грудні 2024 року

29 Листопада 2024

Росія проводить саботаж у Європі для підриву підтримки України

«Динамо» Київ проти чеської «Вікторії»: матч за честь і перемогу

На Печерську розбирають будинок: забудова без документації

28 Листопада 2024

МАГАТЕ не забезпечує захист атомних об'єктів України від атак рф

Всі новини ⇢