Ресторанний ринок у Києві зменшився вдвічі.

Від початку війни у Києві залишаються зачиненими щонайменше третина закладів, повідомила «Інтерфакс-Україна» співзасновниця Національної ресторанної асоціації України Ольга Насонова.

За її словами, ресторанний ринок у Києві зменшився вдвічі й лише близько 20% відкритих закладів громадського харчування завантажені. Вона прогнозує, що шанси «вижити» мають два формати – кав’ярні та пекарні.

«При цьому найкраще почуваються кіоски з шаурмою» — констатує Насонова.

Також, з її слів, ціни на найбільш демократичні позиції зросли приблизно на 10%.

«Індекс (київської) перепічки зростає – вже 30 гривень, наприкінці 2021 року був 25 гривень…Ціни на каву почали зростати з початку року, капучино в січні було 32 гривень, у березні вже 35 гривень, у центрі зараз 38 гривень» — каже експертка.

Нагадаємо, станом на кінець квітня у Києві повернулись до роботи 40% кафе та ресторанів.

Фото: Фейсбук