Як приготувати осінній салат з овочами та яблуками

Головне
Як приготувати осінній салат з овочами та яблуками

Рецепт опублікований у блозі Olga in the Kitchen.

Рецепт салату на зиму

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів
  • 700 г огірків
  • 450 г моркви
  • 450 г зеленої капусти
  • 450 г цибулі
  • 250 г яблук Гренні Сміт (1 велике яблуко)
  • 1 великий червоний болгарський перець
  • 1 великий помаранчевий болгарський перець
  • 1 великий жовтий болгарський перець

Для маринаду:

  • 0,5 склянки олії виноградних кісточок (або іншої олії)
  • 2 ст.л. білого дистильованого оцту
  • 2 ст.л. цукру або за смаком
  • 1,5 ст.л. солі за смаком
  • 10 горошин чорного перцю

Приготування:

1. Простерилізуйте банки та кришки для салату. Прокип’ятіть кришки в середній каструлі 4−5 хвилин, ретельно просушіть їх паперовими рушниками. Розігрійте духовку до 100 °C, промийте банки, поставте банки догори дном на решітки духовки та сушіть протягом 20 хвилин або до повного висихання.

2. Вимийте всі овочі та фрукти (крім цибулі та моркви), наріжте помідори кубиками, огірки кружечками товщиною приблизно 2−3 мм, а потім тонко нашаткуйте капусту.

Очистіть, помийте та натріть на великій тертці мокву, а цибулю наріжте півкільцями. 1 велике яблуко сорту Гренні Сміт очистіть від шкірки, видаліть серцевину та натріть на великій тертці. Перці розріжте навпіл вертикально та на половини горизонтально, потім наріжте смужками по 2−3 мм.

3. Складіть у велику каструлю помідори, потім огірки, моркву, капусту, цибулю, яблуко та перець.

4. Щоб приготувати маринад, у середній мисці з’єднайте та перемішайте олію, цукор, оцет, сіль і перець. Залийте салат маринадом, акуратно, але якомога ретельніше перемішайте все лопаткою.

5. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, поки не з’являться маленькі бульбашки. Дайте салату покипіти 10 хвилин, спробуйте на сіль і цукор. Якщо потрібно більше, додайте та перевірте знову через 1−2 хвилини. Салат має бути насиченим на смак, щоб достоявся до зими.

6. Обережно розкладіть салат разом із соком у банки доверху, залишаючи приблизно 1−2 см незаповненими. Щільно закрийте кришки, накрийте наповнені банки рушниками, поки вони не охолонуть. Зберігати можна не в холодильнику, а в прохолодному місці, однак смакує салат найкраще саме з холодильника.

КиївNews

Новини

2 Березня 2024

Байден обговорив підтримку України з прем’єркою Італії

1 Березня 2024

Рютте і Зеленський домовилися про прискорення надання Україні F-16

Макрон про свою заяву щодо відправки західних військ в Україну: коментарі є «продуманими»

ISW проаналізував заяви Путіна про загрозу ядерної війни

29 Лютого 2024

«Журналістика – не злочин». Президентка Європарламенту прокоментувала ув’язнення в РФ журналістки Радіо Свобода

У ГУР заявили про «списки людей», яких Росія може залучити до спецоперації «Майдан-3»

Мецола розповіла, як вибори в ЄС можуть вплинути на підтримку України

28 Лютого 2024

Мецола розповіла, чи визнаватиме Європарламент результати виборів президента Росії

Зеленський зустрівся з премʼєром Албанії, країни уклали договір про дружбу і співпрацю

Голова МЗС Албанії повідомив про прибуття Зеленського до столиці

27 Лютого 2024

Зеленський обговорив із принцом Саудівської Аравії прогрес, якого можуть досягнути у реалізації «формули миру»

Колишній депутат Пашинський повідомив, що вийшов із СІЗО під заставу

Кулеба просить українців за кордоном повернутися та «допомогти у війні з Росією»

Всі новини ⇢