Як приготувати осінній салат з овочами та яблуками

Головне
Як приготувати осінній салат з овочами та яблуками

Рецепт опублікований у блозі Olga in the Kitchen.

Рецепт салату на зиму

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів
  • 700 г огірків
  • 450 г моркви
  • 450 г зеленої капусти
  • 450 г цибулі
  • 250 г яблук Гренні Сміт (1 велике яблуко)
  • 1 великий червоний болгарський перець
  • 1 великий помаранчевий болгарський перець
  • 1 великий жовтий болгарський перець

Для маринаду:

  • 0,5 склянки олії виноградних кісточок (або іншої олії)
  • 2 ст.л. білого дистильованого оцту
  • 2 ст.л. цукру або за смаком
  • 1,5 ст.л. солі за смаком
  • 10 горошин чорного перцю

Приготування:

1. Простерилізуйте банки та кришки для салату. Прокип’ятіть кришки в середній каструлі 4−5 хвилин, ретельно просушіть їх паперовими рушниками. Розігрійте духовку до 100 °C, промийте банки, поставте банки догори дном на решітки духовки та сушіть протягом 20 хвилин або до повного висихання.

2. Вимийте всі овочі та фрукти (крім цибулі та моркви), наріжте помідори кубиками, огірки кружечками товщиною приблизно 2−3 мм, а потім тонко нашаткуйте капусту.

Очистіть, помийте та натріть на великій тертці мокву, а цибулю наріжте півкільцями. 1 велике яблуко сорту Гренні Сміт очистіть від шкірки, видаліть серцевину та натріть на великій тертці. Перці розріжте навпіл вертикально та на половини горизонтально, потім наріжте смужками по 2−3 мм.

3. Складіть у велику каструлю помідори, потім огірки, моркву, капусту, цибулю, яблуко та перець.

4. Щоб приготувати маринад, у середній мисці з’єднайте та перемішайте олію, цукор, оцет, сіль і перець. Залийте салат маринадом, акуратно, але якомога ретельніше перемішайте все лопаткою.

5. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, поки не з’являться маленькі бульбашки. Дайте салату покипіти 10 хвилин, спробуйте на сіль і цукор. Якщо потрібно більше, додайте та перевірте знову через 1−2 хвилини. Салат має бути насиченим на смак, щоб достоявся до зими.

6. Обережно розкладіть салат разом із соком у банки доверху, залишаючи приблизно 1−2 см незаповненими. Щільно закрийте кришки, накрийте наповнені банки рушниками, поки вони не охолонуть. Зберігати можна не в холодильнику, а в прохолодному місці, однак смакує салат найкраще саме з холодильника.

КиївNews

Новини

26 Липня 2024

ДТЕК змінив умови відключення світла у Києві: зміни торкнуться всіх

У Києві анонсували зміни на транспортних розв'язках

Очільник Пентагону про російські й китайські військові літаки біля Аляски: «це не стало несподіванкою»

25 Липня 2024

Відключень світла, опалення та води не уникнути: хто зимою опиниться у гірших умовах

«Вірні Москві, а не Богу» – капелан Сергієв у Конгресі США про релігійну політику РФ на окупованих територіях

на тлі виступу Нетаньягу біля Капітолію зібралися протестувальники

24 Липня 2024

Чехія запустить другий проєкт із закупівлі боєприпасів для України

«Умови та час ще не назріли» – глава МЗС Китаю про переговори між Україною та РФ

важливо, щоб Пекін почув про війну безпосередньо від України

23 Липня 2024

ДТЕК втратив 90% генерації через обстріли, але планує повернути понад половину восени

Зла і дурна: Трамп відзначився образливим коментарем про Камалу Гарріс

Байден повідомив, що залишиться на посаді президента США до кінця терміну

22 Липня 2024

СБУ видала підозру настоятелю храму на Херсонщині, який закликав приєднатися до Росії

Всі новини ⇢